Orca Whale Crochet Along – Week Two – Dutch

0
2339

Hallo weer! Welkom bij Week 2 van de Orka Crochet Along! Deze week voegen we onze onderdelen samen en maken we deze leukerd af!

Als je week 1 gemist hebt, die vind je hier:

Rechtstreeks: https://crochetverse.com/orca-whale-crochet-along-week-one/

Ravelry ❤: http://www.ravelry.com/patterns/library/orca-whale-amigurumi

Vergeet niet om lid te worden van de Facebookgroep CAL- Crochet A Long, onze gastheer voor deze CAL! Deze vind je hier:

https://www.facebook.com/groups/668646249929007/

Plaats vooral foto’s zodat we allemaal kunnen zien wat voor schattigs je hebt gemaakt!

(Dit onderdeel kan je amigurumi maken of breken, neem de tijd zodat je eindproduct fantastisch wordt!)

(Opmerking: Ik vind dat meerderingen er beter uitzien in een amigurumi dan minderingen, dus ik heb toeren 1-6 van het lijf gebruikt als het gezicht/voorkant. De laatste toeren, waarin geminderd is, is de achterkant.)

 

OPMERKING** Je kunt je onderdelen eerst op de goede plek spelden voor je ze vastnaait. Dit geeft je de kans om dingen bij te stellen voordat het permanent vast zit. Zo zorg je ervoor dat je eindproduct precies zo wordt als jij wil.

  1. Bevestig de BOVENVIN: Plaats de bovenvin zo dat het licht gebogen deel naar de achterkant wijst. Plaats hem zo dat de voorkant op de 6de toer komt, vanaf de rand waarin je alleen in de achterste lus hebt gehaakt. De achterkant van de vin zit op de 13de rij vanaf de achterrand. Dat is ongeveer 6 steken breed. Zet met overhandse steekjes de vin vast op het lijf en vul hem een beetje voor je hem met de laatste steekjes dichtnaait.

 

  1. Bevestig de ZIJVINNEN: Je zult zien dat, door de manier waarop de toeren gehaakt zijn, de vin van nature een beetje “scheef” is. Gebruik dat en plaats de vin zo dat de punt naar de achterkant van het lijf wijst. Je kunt ze vastspelden zodat je de juiste afstand krijgt, voordat je ze vastnaait. Bekijk je werk van de zij-, boven- en onderkant om er zeker van te zijn dat ze vanuit alle hoeken gezien goed zitten. Ze worden zo geplaatst dat ze iets dichter bij de voorkant/het gezicht zitten, dan de bovenvin. Ze zitten in het midden van de boven- en onderkant. Stop je begindraad in de vin, voeg geen vulling toe. Gebruik overhandse steekjes om aan elke kant van het lijf een vin te naaien.

  1. Bevestig de STAARTVIN: Plaats hem zo dat hij in lijn zit met de bovenvin en in het midden van de zijkanten. Hij moet net onder de toer, die alleen in de achterste lus is gehaakt, vastgenaaid worden, zie de foto. Gebruik overhandse steekjes om de staart aan de achterkant van het lijf vast te naaien.

  1. Bevestig de OOGACCENTEN: Merk op dat de vorm van dit onderdeel lijkt op een kidneyboon. Plaats ze aan beide kanten van het lijf, net boven de zijvinnen met de ronding naar beneden (als een regenboog) tegen de onderkant. Ze moeten net IETS voor de zijvin komen. Gebruik overhandse steekjes om ze op hun plek te naaien.

  1. Bevestig de OGEN: Bekijk de foto van het hoofdpatroon voor hulp bij de plaatsing van de ogen. Ze zitten net onder de middenlijn van het lijf en op toeren 8-10 of 11, afhankelijk van het soort ogen dat je gebruikt.

OPTIE KNOOPOGEN: We naaien de ogen nu vast omdat je een ankerpunt nodig hebt. Het knopen van de draad op dit ankerpunt zal onvermijdelijk een deukje achterlaten. We naaien dus de ogen aan waarbij we een ankerpunt onder de buik maken. Later naaien we de witte buik over de deukjes heen om ze te verbergen.

Neem een zwarte draad en steek van onder de buik omhoog naar waar je het oog wilt hebben; net voor en iets onder het witte oogaccent. Haal de draad door het oog en steek de naald terug in het lijf, naar beneden. Kom uit in de steek net naast de steek waar je erin bent gegaan. Knoop de twee draden strak samen waarbij je zachtjes aan de draden trekt om het oog een beetje te laten verzinken in het lijf. Herhaal voor het andere oog.

OPTIE GEHAAKT OOG: Gebruik dezelfde plaatsing als hierboven beschreven en speldt de ogen vast op beide kanten van het hoofd met de grote “oogschittering” op de 7-uurs-positie. Gebruik overhandse steekjes om ze op hun plaats te naaien.

  1. Bevestig WANGACCENTEN: Bekijk de foto van het hoofdpatroon voor hulp bij de plaatsing. Naai een roze wangaccent net achter ieder oog en net onder elke zijvin. Ik heb de draadjes van het naaien onder het lijf samengebracht en geknoopt om ze daarna te verbergen met de witte buik in de volgende stap.

7. Bevestig WITTE BUIK: Gebruik overhandse steekjes om de witte buik onder het lijf te naaien (speld op zijn plek indien nodig). Het ronde einde moet net een stukje op het gezicht zitten, net nog tussen de roze wangaccenten. Het V-vormige einde moet rondom beide zijkanten van het lijf omhoog krullen.

 

  1. Zorg ervoor dat alle spelden zijn verwijderd als je die gebruikt hebt. Werk alle eindjes die er nog zijn weg in het lijf en knip ze kort af.

Je bent KLAAR! Hoe schattig is hij!? Dank je wel voor het samenwerken met mij!

 

Zet alsjeblieft je werk en vragen op één van de social media hieronder en/of mail me

[email protected]

 

Veel liefde en garen,

Stephanie
Volg op Facebook Hier! http://www.facebook.com/crochetverse
Volg op Instagram Hier! Gebruikersnaam: Crochetverse
Volg op Ravelry Hier! Winkelnaam: Crochetverse
Volg op Pinterest Hier! Gebruikersnaam: Crochetverse
Volg op YouTube Hier! Kanaalnaam: Crochetverse
Volg op Twitter Hier! Gebruikersnaam: Crochetverse
Volg op Etsy Hier! Winkelnaam: Crochetverse

The information and photos in this posting are the sole copyrighted property of Crochetverse©2016. Please do not copy and paste any of the information contained within either electronically, verbally, or written in part or in whole. Instead, please share the DIRECT LINK to this posting only, and if you do, I thank you for sharing. You of course may sell anything you make from this pattern that you have made with your own two hands; no contract labor or mass productions are permitted. If you credit Crochetverse as the designer, that is greatly appreciated!