Lattice Rose Info & Supply – Dutch

0
3450

Welkom terug mijn haakfamilie! Veel knuffels, kusjes en verwelkomingen <3!

Nadat ik klaar was met mijn Garden Party Jacket Crochet Along, (CAL in het kort!) wist ik ZEKER dat ik nog een andere CAL wilde maken. Het was zo leuk om ieders creaties te zien. Ik vond het prachtig om te zien hoe er kleurcombinaties gekozen werden, waar ik zelf niet aan zou denken, en kleine veranderingen die ieders vestje zo persoonlijk maakte! (Trouwens: Je kunt de inhoud van die CAL terug vinden met behulp van de “Info & Supply Post” hier: https://crochetverse.com/615-2/
Bij gratie God’s en de gelukkige sterrenstand, vielen de kaarten op de juiste plaats, en DAAR ZIJN WE, opnieuw terug met een CAL! YIPPEEE!!!
In het kort, ik ben zo NERVEUS als een 4-jarige op Kerstavond om met jullie allemaal te beginnen en samen aan de slag te gaan!
Voordat we naar de mooie foto’s gaan, we als een gek garen gaan bestellen, en de creatieve wieltjes in je hoofd aan de gang laat gaan……laat mij je even op pauze zetten. Mijn moeder heeft me netjes opgevoed en voordat we aan het feestje beginnen, moet ik eerst een aantal mensen bedanken omdat zij dit heel erg verdiend hebben:
1. CAL Crochet A – Long groep op Facebook, vind je hier:

https://www.facebook.com/groups/668646249929007/

Zij zullen, uiterst vriendelijk, optreden als gastvrouw voor onze CAL, kijk gerust even door de link te gebruiken, sluit je aan bij de groep met een klik op de knop en je hoeft niets meer te missen!
2. Wolltraum Yarns. Door hun gulle ondersteuning zijn wij in staat geweest om dit project te creeëren en tot in de puntjes te kunnen testen voor jullie allemaal. IK. KAN. NIET. VAAK. GENOEG. ZEGGEN. hoeveel ik van dit garen houd…. Verderop in deze mededeling vertel ik nog wat meer over waar en hoe je je eigen HEMELSE GAREN kunt bestellen!
3. Laurene, de grootheid achter de CAL groep op FB waarbij je aansluit om samen te haken. Ik ben zo gezegend en blij dat ik haar heb ontmoet op het WERELD WIJDE WEB!

4. Massiel en het HELE team van *holy smokes* getalenteerde vertalers. Ik ben letterlijk “mind boggled” als ik denk aan iedereen en hun tijd en werk om dit alles voor jullie te vertalen. Zodat zoveel mogelijk aardige kunstenmakers zich bij ons kunnen aansluiten van over de hele WERELD!

5.Het aardige test team dat onvermoeibaar door heeft gehaakt om er zeker van te zijn dat al mijn gekke ideeën duidelijk en zonder fouten over zullen komen! Namelijk: Heather, Nichole, Massiel, Ulrika, Jolanda, Yael, Sarit, and Gabri
Ga er even makkelijk bij zitten vrienden…. de show is gaat bijna beginnen, pak wat popcorn of snoepjes (Ik pak ze lekker allebei, want zo ben ik nu eenmaal) …en lees verder!
Dit prachtige op meerdere manieren te dragen kledingstuk is een waarlijk op Iers Haakwerk geïnspireerd stuk, gekenmerkt met meerdere motieven en textuur details. Het Iers haakwerk zorgt ervoor dat we de mogelijkheid hebben om gedetaileerd, complex te zijn en waarmee we onze vaardigheden ten toon kunnen stellen. Je kunt kiezen om evenveel of minder, of zelfs meer details toe te voegen tijdens het haken!
Ik presenteer jullie de “LATTICE ROSE” Multi Wear Shawl

Untitled design (8)

MAAR WACHT…. ER IS MEER! Dit kledingstuk is zeker niet op één manier te dragen…dit schatje heeft aardig wat mogelijkheden. Ik zal het je laten zien:
Steek je armen door de openingen en…. BAM! Het is een boho waterfall vest. Lang en vrij hangend aan de voorkant, perfect uitgelijnd aan de achterkant zodat het prachtige Iers haakwerk mooi tot zijn recht komt:

Untitled design (10)

Wikkel deze luxe rond je lijf op een creatieve manier, maak het dicht en …HOU JE VAST…. Het is een asymmetrische wrap.

Untitled design (11)

Zo, heb je het plaatje bekeken? HEB JE ER AL ZIN IN?! IK hoop het echt  In het kort, ik zat en wikkelde en speelde en knoopte en bedacht zoveel manieren als ik kon. Ik kijk ABSOLUUT uit naar wat jullie met creatieve gedachten allemaal zullen bedenken! Zorg ervoor dat jullie me het laten zien!

Untitled design (9)

Zo nu zijn we klaar om te beginnen, wachten we zenuwachtig met een haaknaald en garen om snel te beginnen bij het begin, laten we even kijken naar de details, zodat jullie precies weten wat jullie te wachten staat !
Elke week, tijdens de “nog nader te bepalen” weken, zal het gedeelte van de CAL dat aan de beurt is op mijn website staan www.crochetverse.com. Er zullen specifieke links zijn om er zeker van te zijn dat je ze makkelijk kan vinden. Met elke bekendmaking van de week, zullen ook de vertaalde versies met behulp van een link daar te vinden zijn. Tenslotte, deze originele mededeling kun je gebruiken als een soort van “Inhoudsopgave”. Ik zal elke week aan deze mededeling de link van betreffende week toevoegen. Op die manier zijn alle onderdelen verzameld in één makkelijk document, dus bookmark deze mededeling!
Laten we even in speed-dating stijl door een versie van “Maak kennis met dit Haak Project” vliegen:
Hier is het weekschema (elke week zal de link voor die week “live and clickable” worden, zo zorg ervoor dat je deze mededeling bookmarkt!)
WEEK 1: Hoofdgedeelte Shawl – Start
WEEK 2: Hoofdgedeelte Shawl – Middengedeelte
WEEK 3: Hoofdgedeelte Shawl – Finish
WEEK 4: Rand & Blokken
WEEK 5: Ierse Haak Motieven – Deel 1
WEEK 6: Ierse Haak Motieven – Deel 2
WEEK 7: Extra Opties, Afronding, & Blokken
WAT ZULLEN DE PASMATEN ZIJN?
Dit schattige afgeklede stuk in al zijn fraaiheid is een ONE SIZE FITS ALL tot XXL. De eindafmetingen en de benodigde hoeveelheid garen zijn voor ALLE maten hetzelfde. Er is EEN gedeelte waar de afstand tussen de armsgaten veranderd kan worden. Het is nodig om te beslissen welke maat je wil maken namelijk de:
STANDAARD: XS- L -OF- PLUS: XL – 2X
Dat is alles wat je hoeft te kiezen! Hartstikke makkelijk, toch?

WELKE MATERIALEN HEB IK NODIG?
– Een haaknaald: Ik heb een 4mm haaknaald gebruikt, maar de STEEKVERHOUDING IS ZO BELANGRIJK, en we zullen dit testen VOORDAT WE BEGINNEN, dus je zult te weten komen of je een andere haaknaald zult moeten gebruiken dan ik.

******Details over het PROEFLAPJE staan hieronder! DOE HET DEZE WEEK*******

– Wat garen: 1518 meter garen voor haaknaalden 3.25-4.25mm
Het is aan te raden om dit niet door een andere dikte garen te vervangen omdat het resultaat dan zeker niet hetzelfde zal zijn.

Het garen op de foto is WOLLTRAUM, en absoluut het is geweldig materiaal. 50% katoen / 50% acryl, de perfecte mix die mooi draagt en weegt, samen met duurzaamheid zodat je werk heel lang meegaat.

USA: http://www.wolltraumusa.com/
Heather Mellon

Europe: www.wolltraum.eu
Katja Spooner

Canada: www.wolltraum.ca
Angela Dianne

Australia: www.blayneysewnmoreau.com
Tammy Lyne

Wolltraum worldwide: www.wolltraum.com

Swiss: www.wolltraum.ch

ONGEACHT of je Standaard of Plus armsgaten kiest, heb je nodig:

– (2) 200g/7oz bollen van 4 PLY (dit is garen voor haaknaalden 3.25-4.25mm) in HETZELFDE kleurverloop
Je kunt kiezen welk van de kleuren binnen DEZELFDE bol zal eindigen aan de binnen-of buitenkant. Het garen in de bol is HETZELFDE, het enige verschil is hoe de bol is opgewonden. Ik heb ervoor gekozen om twee tegenovergestelde bollen te gebruiken. De kleur die je in mijn voorbeeld ziet, heet “ICE CREAM” en is een verbazingwekkende mix of wit, vanille, aardbei, en staalgrijs. Gewoonweg prachtig en ik kan niet stoppen om het aan te raken/ruiken/fotograferen/ernaast slapen…lol

KIJK, IS TOCH ONVERMIJDELIJK?!

2016-07-14-11-36-41
– Nog wat verschillende diversen: Vanwege het soort garen en steken, is het ONVERMIJDELIJK om te blokken. Niet MISSCHIEN, het MOET. Daar heb je wat roestvrij stalen spelden voor nodig en een oppervlak waarop je de shawl kan vast pinnen. Ik gebruik foam puzzel matten die voor kinderkamers bedoeld zijn. Deze kunnen klein gemaakt worden en nemen niet veel ruimte in als ze opgeruimd zijn. Daarentegen zorgen ze wel voor een groot oppervlak als ik het nodig heb! Uiteraard heb je ook de normale items nodig als een centimeter, schaar, en naald om je draadeinden weg te werken.
Dat is alles wat je nodig hebt buiten je verbazingwekkende artistieke haak talent!

****TIJD VOOR UITDAGING!****: Ga naar de Crochetverse en CAL Crochet A Long Facebook pagina’s en laat zien welk garen je hebt uitgekozen en welke bedeltjes jij daarbij hebt gekregen!!! Ik vind het echt geweldig om al het garen en de bedeltjes te zien!
ZO TIJD VOOR DE STEKENPROEF: (NEE GEEN gezeur! LOL)
Kijk dit is wat er aan de hand is met de stekenproef. Ik begrijp COMPLEET dat niemand dit leuk vindt om te doen. MAAR geloof me zelfs binnen mijn test groep was er over het algemeen een verschil van 2-3 haaknaald maten. We zijn allemaal anders en dat is prima, maar als je je niet aanpast aan mijn stekenproef, dan ben je er ZEKER van dat je niet genoeg garen zult hebben en zal je kleurverloop niet hetzelfde zijn als die van mij. Dit is geweldig luxueus garen. Als je van plan bent om dit te kopen en je spaarzame tijd met mij doorbrengt (DANK JE WEL DAT JE DAT DOET!), zorg er dan alstublieft voor dat je stekenproef hetzelfde is als die van mij zodat je prachtige handwerk precies zo wordt als dat je hoopt <3 
Kijk dit is hoeveel garen ik over had van het hoofdgedeelte van de shawl. Dus als je stekenproef niet in orde is, zul je zeker niet genoeg garen hebben en zul je verdrietig zijn!

ball

Proeflapje Patroon voor de Stekenproef: (Doel is 6.35cm hoog x 9.53cm breed)
Dit is alleen maar om te testen. Zodra je weet welke haaknaald je nodig hebt om dezelfde stekenproef te krijgen als ik, dan haal je je proeflapje weer uit en begin je gewoon met je garen aan het project.
Met een 4mm haaknaald en het garen wat je voor dit project gaat gebruiken, haak je 20 lossen:
Rij 1: stk in de 3de losse van de haaknaald (overgeslagen lossen tellen als stk) en in elke van de overgebleven losse 1 stk. (19)
Rij 2-6: Haak 2 losse (telt als het 1ste stk), keer, stk in elk overgebleven stk tot einde. (19)

19-sts-x-6-rows

ALS JE MINDER STEKEN HEBT in de meting: Jouw stekenproef is LOSSER dan die van mij, kies een maat haaknaald die KLEINER is en probeer opnieuw.
ALS JE MEER STEKEN HEBT in de meting: Jouw stekenproef is VASTER dan die van mij, kies een maat haaknaald die GROTER is en probeer opnieuw.
Je hebt de juiste maat haaknaald zodra jouw stekenproef hetzelfde is als die van mij. Hierna kun je het lapje uithalen, jezelf een schouderklopje geven en aan de shawl beginnen!
Zo, dat is het dan voor deze “Info/Benodigdheden/Stekenproef” mededeling. Zorg ervoor dat je hier weer bent op DATUM START, wanneer Deel 1 wordt uitgegeven!
Veel liefde & Garen,
Stephanie

Follow on Facebook Here!

Follow on Instagram Here!

Follow on Ravelry Here!

Follow on Pinterest Here!

Follow on YouTube Here!

Follow on Twitter Here!

Follow on Etsy Here!

 

De informatie en foto’s in deze mededeling zijn auteursrechtelijk beschermd eigendom van Crochetverse©2016. Alstublieft niets van de informatie kopiëren en plakken zowel elektronisch, mondeling of geschreven in gedeelte of als geheel. In plaats daarvan, deel alstublieft alleen de DIRECTE LINK naar deze mededeling, en als je dat doet, dan dank ik je voor het delen ervan. Je mag uiteraard alles verkopen wat je maakt vanuit dit patroon met je eigen twee handen, echter contractarbeid of massaproduktie ervan is niet toegestaan. Als je Crochetverse vermeld als de ontwerper dan wordt dat zeer op prijs gesteld!