Lattice Rose Info & Supply – Swedish

0
2816

INFO/ANSKAFFNING/VIRKFASTHET
Hej igen min virkande familj! Många kramar och pussar, välkomna<3!
Efter att jag avslutat min Garden Party Jacket Crochet Along, (förkortat CAL!) då VISSTE jag att jag ville göra en till. Det var så roligt att se varje skapares arbete. Jag älskade att se färgval som jag inte haft en tanke på, och små ändringar som gjorde varje persons jacka till deras egen. (Du kan hitta den CAL’en genom att gå in på denna länk https://crochetverse.com/615-2/

och sedan gå in på inlägget “Info & Supply”).
Genom välsignelsen från Gud och några lyckosamma universum/stjärnors påverkningar lades korten rätt, och HÄR ÄR VI igen! Jippiee!!!
Kortfattat, jag är angelägen som en fyraåring på julafton över att få börja arbeta tillsammans med er igen!
Innan vi tittar på de fina bilderna, låter entusiasmen över garnbeställningar, och era hjärnor snurrar loss i kreativitet…..låt oss ta en paus. Min mamma lärde mig hur man uppför sig och innan vi startar partyt måste jag ge kredit och tack till de som är förtjänta av det.
1. CAL Crochet A – Long group på Facebook, hittas här:

https://www.facebook.com/groups/668646249929007/

och de är så vänliga att de kommer agera värd för vår CAL, klicka genast på länken och anslut dig, så du inte missar något!

2. Wolltraum garn. Tack vare deras generösa stöd har vi kunnat skapa och noggrant testa detta projekt för dig. Jag kan inte säga HUR mycket jag älskar detta garnet. Längre fram i detta inlägg kommer jag berätta var och hur du kan beställa dina egna kakor från GARNHIMLEN!

3. Laurene, storheten bakom CAL gruppen på FB du ansluter dig till för att vara med. Jag är så lyckligt lottad och glad att jag träffat henne är på detta internet!

4. Massiel och HELA teamet av *jisses* talangfulla översättare. Jag blir bokstavligt talat förstummad när jag tänker på alla och all den tid och det jobb de lägger ner för att översätta detta till er. Så att så många underbara skapare som möjligt från hela världen kan delta.

5. Det underbara test teamet som outtröttligt virkat för att bli säkra på att mina galna idéer blev tydliga och utan felaktigheter! Nämligen: Sarit, Gabri, Ulrika, Jolanda, Yael, Massiel, Nichole, and Heather

Sätt er ner mina vänner….showen är på väg att starta, hämta popcorn eller godis (jag tar båda, för jag slår på stort) ….och fortsätt läsa!
Detta vackra multi-wear plagget är ett riktigt arbete inspirerat av irländsk virkning, med flera olika motiv och detaljer. Irländsk virkning ger oss en möjlighet att bli detaljerade, invecklade, och att visa upp våra kunskaper. Du kan välja att lägga till så många eller så få, eller även fler detaljer under tiden vi håller på.
Härmed presenterar jag “LATTICE ROSE” Multi Wear Shawl
Untitled design (8)

MEN VÄNTA…. DET ÄR MER!! Detta plagg är INTE bara en skapelse…. denna lilla vän har ALLA tricks. Häng med:
Stick in dina armar i öppningen för armarna och BAM! Det är en boho waterfall väst. Lång och draperande i framstycket, i perfekt linje bak så du kan visa upp alla de där fantastiska detaljerna i irländsk virkning:

Untitled design (10)

Ta denna rena lyxighet runt din kropp på ett kreativt sätt, svep in dig och …HÅLL I HATTEN…. Det är en asymmetrisk insvepning.

Untitled design (11)

Titta nu på denna bild. Upphetsad än?! Jag hoppas det 🙂 Lite kort, jag satt och lekte med den, snurrade den runt kroppen och kom på många olika sätt att använda den på. Jag ser VERKLIGEN fram emot att se vad din kreativa känsla kan skapa. Var snäll och visa mig vad du kommer fram till och gör!

Untitled design (9)

Nu är vi alla redo, nyfiket väntande med virknål och garn i handen för att HOPPA från startlinjen, låt oss gå igenom detaljerna på denna typ av resa du kommer genomföra ☺!
Varje vecka, genom hela arbetet, kommer de delar som ska sys ihop, att bli upplagda på min hemsida www.crochetverse.com. Där kommer finnas specifika direkta länkar så du hittar dem lätt. Tillsammans med varje veckas översättning kommer även våra översättningar att vara länkade. Slutligen, denna original info kan fungera som en innehållsförteckning. Varje vecka kommer jag lägga till den veckans arbete i detta dokument. På så sätt samlas alla delar i ett och samma dokument. Så lägg detta inlägg som ett bokmärke i din webbläsare!
Låt oss göra en liten speed-dating aktig version av “Lär känna detta virkprojekt”:
Här är ett detaljerat schema över vad som händer vecka för vecka. (Varje vecka kommer länken för just den veckan bli klickbar, så se till att du lagt detta inlägg som ett bokmärke i din webbläsare!

Vecka 1: sjal – Start
Vecka 2: sjal -Mitten
Vecka 3: sjal- Slutet
Vecka 4: Kant & blockning
Vecka 5: Irländsk virkning motiv– Del 1
Vecka 6: Irländsk virkning motiv– Del 2
Vecka 7: Ytterligare Alternativ, Avslutning, & Blockning
Vilka storlekar kommer denna passa till?
Detta vackra lilla stycke är en ONE SIZE FITS ALL upp till 2XL. Den slutliga åtgången av garn är den samma för ALLA storlekar. Det är på ett ställe det skiljer sig och det är avståndet mellan ärmhålen, vilket innebär att du kommer behöva välja om du vill göra:
MISSES: XS- L ELLER – PLUS: XL – 2X
Det är det enda du behöver välja! Lätt som en plätt va?
Vad kommer jag behöva?

– En virknål: Jag använde virknål 4, men VIRKFASTHETEN ÄR JÄTTEVIKTIG, och vi kommer testa den INNAN VI BÖRJAR, så att du vet om du behöver ändra storleken på virknål.

******Detaljer för att kolla virkfastheten finns längre ner! GÖR DET DENNA VECKAN*******

– Lite garn: 1520 meter av ett garn i viktkategori 2 (detta är ett tunnare garn enligt US standard, övers. anm.)
Du bör undvika att använda andra tjocklekar på garnet för resultatet blir inte det samma.

Garnet jag visar är WOLLTRAUM, och det är ett fantastiskt garn. 50% bomull / 50 % acryl, den perfekta blandningen av drapering och vikt, blandad med hållbarhet så att allt ditt hårda arbete varar länge, länge.

USA: http://www.wolltraumusa.com/
Heather Mellon

Europe: www.wolltraum.eu
Katja Spooner

Canada: www.wolltraum.ca
Angela Dianne

Australia: www.blayneysewnmoreau.com
Tammy Lyne

Wolltraum worldwide: www.wolltraum.com

Swiss: www.wolltraum.ch

OAVSETT om storleken är Misses eller Plus kommer du att behöva:

– 2st 200g kakor med 4 Trådigt garn I samma färgkombination
Du kan bestämma vilken av färgerna i kakan som avslutas på insidan eller utsidan. Garnet i kakan är det samma, den enda skillnaden är riktningen på nystningen. Jag har valt att ha kakorna nystade olika. Färgen du ser i exemplet heter “ICE CREAM” och är en fantastisk mix av vit, vanilj, jordgubbe och stålgrå. Väldigt vackert och jag kan inte sluta ta på det, lukta på det, ta bilder av det, sova bredvid det… lol

Titta, Hur kan du inte?!

2016-07-14-11-36-41
– Några olika småutgifter: På grund av garnets kvalitét kommer vi blocka, inte kanske, det är ett måste. Till det kommer du behöva några rostfria knappnålar och en yta du kan nåla upp sjalen på. Jag använder pusselmattor som egentligen är tillverkade som en lekmatta för barn. De går att plocka isär och kan förvaras på en liten yta, men de ger mig en stor yta när jag behöver det! Du behöver också dina vanliga saker så som måttband, sax och stoppnålar till att fästa dina ändar.
Det är allt du behöver förutom din fantastiska skapande virktalang!

****Utmaningsdags!****: Gå in på Crochetverse och CAL Crochet A Long Facebook sida och visa vilket garn du valt samt vilka berlocker du fick!!! Jag älskar älskar, älskar att se allt garn och alla berlocker!
Nu kollar vi virkfastheten: (Inga putmunnar! LOL)
Det är detta som är grejen med virkfasthet. Jag förstår VERKLIGEN att ingen gillar att göra det. MEN tro mig, även i min testgrupp varierar vi mellan 2-3 storlekar på virknål. Vi är alla olika och det är bra, men om du inte justerar så du matchar min virkfasthet, kommer ditt garn ta slut. Samt dina färgskiftningar kommer inte likna mina. Detta är ett underbart lyx garn, så om du ska köpa det och spendera din dyrbara tid med mig (TACK FÖR ATT DU GÖR DET!) snälla kontrollera så din virkfasthet är samma som min så att ditt fantastiska handarbete blir precis som du hoppats <3 ☺
Detta är hur mycket garn jag har kvar efter att jag gjort huvuddelen av sjalen, så om virkfastheten inte stämmer, så kommer garnet ta slut och du blir ledsen!

ball

Mönster för test av virkfastheten: (Målet är 6,4 cm hög x 9,5 cm bred)
Detta är bara ett test. När du kommit fram till vilken storlek på virknål du behöver för att matcha min virkfasthet ska du repa upp detta och påbörja ditt projekt med garnet.
Med virknål 4 och garnet du tänkt använda, gör 20 lm:
Varv 1: St i den 3:e lm från nålen (överhoppade lm räknas som 1:a st ) och i varje m varvet ut . (19)
Varv 2-6: 2 lm (räknas som 1:a st), vänd arbetet, st i varje st varvet ut. (19)

19-sts-x-6-rows

OM DU HAR FÄRRE MASKOR i testet: Din virkfasthet är LÖSARE än min, välj en storlek mindre på virknålen och pröva igen.
OM DU HAR FLER MASKOR i testet: Din virfasthet är TÄTARE än min, välj en storlek större på virknålen och pröva igen.
När du kommit fram till rätt storlek på virknål så våra virkfastheter matchar: repa upp testet, klappa dig på axeln och påbörja sjalen!
Så, detta är en sammanslagning av “Info/Anskaffning/Virkfasthet”. Se till att komma tillbaka hit för att se när del 1 är släppt!
Mycket kärlek & Garn,
Stephanie

Follow on Facebook Here!

Follow on Instagram Here!

Follow on Ravelry Here!

Follow on Pinterest Here!

Follow on YouTube Here!

Follow on Twitter Here!

Follow on Etsy Here!

 

Informationen och fotografierna i detta inlägg ägs och är upphovsrättsskyddade av Crochetverse©2016. Snälla kopiera inte någon information elektroniskt, verbalt eller skrivet i sin helhet eller i delar. Var istället snäll och lägg en direktlänk till detta inlägg, om du gör det, tack för att du delar det. Det du tillverkat med dina egna händer utifrån detta mönster får du självklart sälja. Men all form av massproduktion är förbjuden. Om du länkar till att det är Crochetverse som designat mönstret blir vi glada!